fbpx Auto, Moto, Bromfiets, Elektrische fiets | Vidalis

Auto, Moto, Bromfiets, Elektrische fiets

Zoals steeds zoeken wij voor u de beste formule betreffende het gamma autoverzekeringen, met scherpe premies en een dekking op uw maat. Wij helpen u bij de inschrijving van uw voertuig bij DIV (Directie Inschrijving Voertuigen). Natuurlijk staan we tot uw dienst met professionele en onafhankelijke bijstand bij schade.

 

Autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Dit is de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen conform de wet van 14/12/1992. Deze polis vergoedt de lichamelijke en stoffelijke schade aan derden. Voor elk van u hebben wij de geschikte formule.

 

Autoverzekering mini-omnium

Een omnium polis dekt eigen schade. Bij de mini-omnium betreft het hier een aantal standaard dekkingen en de polissen onderscheiden zich dan vooral op vlak van dienstverlening en prijs. We zoeken voor u de beste formule.

Brand:

Natuurlijk is brandschade ten gevolge van brand ontstaan in de motor/ leidingen gedekt, maar ook onheil in uw garage of woning en schade door bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting of blusschade zijn gedekt.

Diefstal:

Hier spreken we over materiële schade door diefstal of poging tot diefstal (kapotte ruiten, geforceerde deur, …) van uw voertuig. Ook car- of homejacking valt onder deze noemer.

Glasbreuk:

Het valt wel vaker voor dat uw voorruit het door steenslag hard te verduren krijgt. Als dit gepaard gaat met glasbreuk, dan kan deze waarborg aangesproken worden. Maar dit geldt ook bij glasbreuk omwille van inbraak. Tip: laat nooit waardevolle zaken zoals gps, smartphone, laptop, tablet pc, … zichtbaar in uw wagen.

Natuurkrachten:

Hieronder verstaan we klassiekers als stormschade, hagelstenen, vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, stenen, dakpannen, …

Aanrijding met dieren:

U rijdt bijvoorbeeld overstekend wild aan zoals een hert of everzwijn. Of een huisdier zoals een kat, hond, …

 

Autoverzekering omnium

De waarborg ‘Eigen schade’ dekt alle schade aan de wagen (ongeval in fout zoals bijvoorbeeld zelf achteruit tegen een paaltje rijden, vandalisme, vluchtmisdrijf van de aanrijder, carjacking,…). Ook voor een ongeval in recht kan de omnium – dekking dienst bewijzen. Bij discussie over wie in fout is of wanneer de tegenpartij niet verzekerd op de weg rijdt kan de vergoeding lang op zich laten wachten. Met een omniumverzekering verloopt de terugbetaling snel en probleemloos. De andere waarborgen zijn brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met dieren zoals hierboven toegelicht bij ‘kleine omnium’.

 

Optimale bescherming van de bestuurder

In uw verplichte voertuigverzekering gebiedt de wetgever iedereen (alle weggebruikers, uw inzittenden, …) te verzekeren. Vreemd genoeg valt uzelf als bestuurder daar niet onder. De bestuurderspolis komt aan dit risico tegemoet en keert in geval van blijvende invaliditeit of overlijden een kapitaal uit aan de nabestaanden.

 

Bijstand bij autopech thuis en op reis

Het zal u maar overkomen om midden in de nacht met motorpech te kampen of betrokken te raken bij een verkeersongeval in de buurt van uw reisbestemming. In dergelijke gevallen weet u vaak niet tot wie u zich moet wenden. Met de polis pechverhelping kan u gerust zijn, want u belt naar 1 nummer en de operatoren van onze dienstverleners doen de rest. Zo is er snel een pechverhelper aanwezig om uw voertuig ter plaatse te herstellen of het te laten takelen en de inzittenden veilig thuis te brengen. Veel zekerheid dus voor een kleine prijs.

 

Bijstand bij een juridisch geschil

Bij betwisting over de vergoeding van schade ‘in uw recht’ komt uw verplichte aansprakelijkheidsverzekering natuurlijk niet tussen. U dient dan door middel van een minnelijke schikking uw visie hard te maken of indien dit niet lukt een zaak aanhangig maken voor de rechtbank. Met een polis “Bijstand bij juridisch geschil” bent u gedekt tegen de onkosten voor dergelijke gevallen. Maar ook bij andere moeilijkheden (geschil met garage en tal van andere problemen) kan deze polis u bescherming bieden. Contacteer ons voor meer informatie.

 

Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor motor- /brom- /elektrische fiets.

Ook deze verzekeringen zijn wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekeringen zoals voorzien conform de wet van 14/12/1992. Deze polis vergoedt de lichamelijke en stoffelijke schade aan derden. Zeker met een motor maar ook met een bromfiets kan u immers betrokken raken bij ernstige schadegevallen. Als onafhankelijk makelaar hebben wij voor elk type voertuig de geschikte formule.

 

Bijstand bij motorpech thuis en op reis

Het valt spijtig genoeg steeds vaker voor: uw motor, bromfiets of (elektrische) fiets is gestolen. Of u hebt een andere vorm van pech. Dan moet dit uw dag of zelfs uw reis niet vergallen. Zie ook bijstand bij autopech. Voor motor- of brom- of elektrische fietsen kunnen wij u diverse formules voorstellen.

 

Bijstand bij een juridisch geschil 

Geschillen met betrokkenen in een ongeval zoals met een andere bestuurder of een andere verzekeringsmaatschappij komen vaker voor dan u denkt. Of problemen met de verkoper van uw voertuig. Deze polis geeft u juridisch advies en bijstand bij dergelijke geschillen.